• Borpiknik Kékfrankos Rozé
    Bor menü

    Borpiknik II. – Rozé & Mexikó

    Képzeletbeli utazás Mexikóba az ízek szárnyán. Tortilla, chili és csokoládé megkoronázva egy igazán különleges Rozéval (amit akár Frozé-ként is elkészíthettek)! A bor: Kékfrankos Rozé Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 10-12 °C, ezért érdemes jól behűtve, hűtőtáskában tárolni, míg elérkezünk a piknik helyszínéig. A szőlőt a Fertő tó tőszomszédságában a borvidék egyik legjobb dűlőjében a kräfner dűlőben szüreteltük. Azonnal préseltük majd alacsony hőmérsékleten erjesztettük. Szép lazacszínű, eper és málna dominálnak az illatban roppanós cseresznyével. Jó ivású bor, szép savakkal és egy pici szénsavval! Piknik menü szerintünk: A szendvics: Tortilla tekercsek Egy-egy tortilla lapot kenjünk meg krémsajttal, fektessünk rá ízlés szerint szalámit/sonkát, füstölt sajtot, vékonyra szelt paradicsomot, saláta levelet, majd tekerjük fel. Végül a tekercseket…

  • húsvéti bormenü
    Bor menü

    Húsvéti Bor ajánló

    A húsvéti menü legtöbbünknek egyet jelent a kalács-sonka-tojás “szent hármasával”. Mi is passzolna jobban hozzá, mint egy ízletes Cabernet Sauvignon? Húsvéti ajánlónk főszereplője a Cabernet Sauvignon, amit most az 5000 Ft feletti rendelések esetén ajándékba adunk, ezzel kívánva kellemes húsvéti ünnepeket vásárlóinknak! A jó sonka mellé pedig a nagyi kalács receptjét is elhoztuk, hogy biztosan fenséges legyen az ünnep! Húsvéti kalács, ahogy a mama csinálja Hozzávalók 2,5 dkg élesztő 2 dl tej 6 dkg porcukor 0,5 kg finomliszt 8 dkg vaj vagy margarin 1 csipet só 5 tojássárgája 1 citrom reszelt héja 1 csomag vaníliás cukor Elkészítés 1 dl tejet egy kevés cukorral és a sóval langyosra melegítünk, ebben futtatjuk…

  • Borvacsora - Kékfrankos
    Bor menü

    Borvacsora – Kékfrankos

    Nem kell konyhatündéreknek lennünk ahhoz, hogy egy kellemes borvacsorát összedobjunk estére! 😉 Ez a mi kedvenc menünk a Kékfrankos mellé: Tepsis csirke zöldségekkel Hozzávalók 2 csirkemell kockára vágva 1 bögre kaliforniai paprika (bármilyen színben) 1 bögre cukkini (karikázva) 1 bögre brokkoli (rózsákra szedve) 1 bögre burgonya (ujjnyi kockákra vágva) 1/2 börge borsó 1/2 bögre sárgarépa (karikázva) 1/2 bögre hagyma (2 ujjnyi darabokra vágva) 1-2 gerezd fokhagyma 5 evőkanál olíva olaj 2 evőkanál olasz fűszerkeverék 1/2 teáskanál paprika 1-2 teáskanál citromlé só, bors reszelt parmezán ízlés szerint Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 250 °C-ra majd bélelj ki egy nagy tepsit alufóliával A húst és a zöldségeket tedd egy mély tálba, locsold…

  • Uncategorized

    Álláslehetőség

    A pincészetünk értékesítési feladatok ellátására új kollégátkeres (lehet nyugdíjas is)! Feladata: A pincébe betérő vendégek számára a borok bemutatása és eladása, illetve helyben történő fogyasztás esetén a vendégek kiszolgálása. A munkavégzés helye: Sopron, Présház telep (Soprontól 8 km-re) Munkavégzés ideje: Szezonális jellegű, márciustól-október végéig heti 5 nap Elvárások: Alapfokú német és/vagy angol nyelvtudás Bérezés megegzés szerint. Érdeklődés, jelentkezés: fenyes.tibi01@gmail.com illetve a +36202139683-as telefonszámon!

  • Program

    14. Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztro Fesztivál

    Találkozzunk Július 17-21 között Bükfürdőn! Idén immár 14. alkalommal kerül megrendezésre a Gyógy-Bor Napok – Büki Gasztrofesztivál július 17. és 21. között. A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Szent György napjától Szent Mihály napjáig tartó kulturális rendezvénysorozatának, a KulturWellnessnek a legnagyobb szabású, legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseménye a fesztivál. A program Bükfürdőn, a Gyógy-és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon, egy kisebb gyermek színpadon, a Gasztro udvarhoz kapcsolódó ún. Gasztro színpadon, valamint egy új helyszínen, a ” Bükfürdő Parkban” és a Gyógyfürdő területén felállított Fürdő színpadon zajlik, 5 napon keresztül izgalmas és változatos időtöltést biztosítva a vendégek számára. A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar…