Frozé - jégkása felnőtteknek
Borkoktél

Frozé – Jégkása felnőtteknek

A „frosé” avagy frozen rosé (“Frozé” – fagyasztott rozé) 2016-ban lett a Bar Primi legkedveltebb nyári hűsítője New York-ban. Az alkoholos jégkása hamar meghódította az amerikai borkedvelők szívét, amit otthon is könnyedén elkészíthettek.

Az eredeti receptben a 2016-os év kedvenc rozé borát keverték össze némi Vermouth-tal és eper pürével, de mára már számtalan izgalmas recept várja a kísérletezni vágyókat. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a Frozé három alapreceptjét és a személyes kedvencünket is!

Alap Frozé

A legegyszerűbb alaprecepthez nem kell más, mint a választott üveg rozé, némi víz/jégkocka és cukor. A bort jégkocka tartóba töltjük és legalább 2-3 órára a fagyasztóba helyezzük. Érdemes megvárni, míg teljesen megfagy, de legalább a „jégkása állagot” el kell érnie.

A teljesen megfagyott rozé kockákat turmix gépbe töltjük, és ízlés szerinti cukorral (édesítővel) simára turmixoljuk. Egy kevés vízzel vagy szódával segíthetjük a gép működését.

A „jégkásás” állagú rozé esetén a cukor mellé érdemes pár jégkockát is a blenderbe dobni a tökéletes állag érdekében.

Gyümölcsös Frozé házi sziruppal

A cukrot, vizet és a választott gyümölcsöt közepes lángon kevergetve felforraljuk, majd alacsony lángon szirup állagúra főzzük. Hűtés előtt nem szükséges szűrni/pürésíteni.

A rozét behűtjük, majd a szintén hűtött házi sziruppal és jéggel összeturmixoljuk.

Málnaszirupos Rozé

Hozzávalók:

  • 750 ml Fényes Kékfrankos Rozé bor (hűtve)
  • ¼ bögre cukor (250 ml-es bögrében)
  • ¼ bögre víz
  • ½ bögre málna
  • 5 bögre jég

Gyümölcsös Rozé fagyasztott gyümölccsel

A hűtött Rozét jég helyett fagyasztott gyümölcsökkel is pürésíthetjük. Ebben az esetben a cukor ízlés szerint adható vagy elhagyható.

Dinnye Frozé

Hozzávalók:

  • 750 ml Fényes Kékfrankos Rozé bor (hűtve)
  • 4 bögre fagyasztott görögdinnye kocka
  • 1 lime leve

Epres Frozé 1 főre

Hozzávalók:

  • 1 bögre Fényes Kékfrankos Rozé bor (hűtve)
  • 2/3 bögre fagyasztott eper
  • 1 evőkanál méz (ízlés szerint elhagyható)