Aktív és szakmai programok

Természetesen bortúrázunk!

Kerékpáros bortúra (kerékpárbérleti díjjal, belépőkkel), Páneurópai Piknik Emlékhely, Ruszt, fertőrákosi kőfejtő, tanösvény, 2 pince érintése, hidegtál.

Aktív kikapcsolódás, áldozva a kerékpározás, a kultúra és a borivás oltárán. A társaság Sopronban veszi birtokba a drótszamarakat. Utunk a Tómalom mellett, a Szárhalmi erdő szélén vezet Sopronpusztáig, ahol a Páneurópai Piknik Emlékhelyen az 1989-es határáttörésre emlékezhetünk.

A határt magunk is áttörjük, hogy elkerekezzünk Rusztig, a festői kisvárosig. Itt az árkádos udvarok rejtekében belekóstolunk a méltán híres ruszti borok ízvilágába.

Frissen és felvidulva indulunk vissza Fertőrákosra, ahol bebar(l)angoljuk a római kori kőfejtőt. A Kövi benge Tanösvényen a kőfejtő geológiai, zoológiai és botanikai értékeit is megismerhetjük. A kilátóból büszkén tekinthetünk le az általunk meghódított, szépséges tájra.

Végső állomásunk a Fényes Pince, ahol mélyreható ismereteket szerezhetünk a pincészet borairól. Borkóstolónkat a korgó gyomrok örömére ínycsiklandó hidegtálakról való falatozás közepette tartjuk.

Maradék erőnket összegyűjtve érzékeny búcsút veszünk és hazakísérjük a fáradt kerékpárokat.

Időtartam: kb. 6-7 óra

Minimum létszám: 15 fő

A túra igény szerint busszal is szervezhető.

Hanyistók Emléktúra

(azoknak, akik bort isznak, de vizet prédikálnak)

Kenu-túra vezetéssel, borkóstoló hat féle borból hidegtállal, pincelátogatással.

Találkozó a Fényes Pincénél, ahonnan a Fertő tavi Csárdai Csatornához indulunk. Itt kenukra hágunk, hogy egy kb. 3 km-es túra során megismerkedhessünk a nádasok, csatornák labirintusával, titokzatos élővilágával, vadregényes rejtekeivel. Kellemesen fáradtan, kellőképp megéhezve érkezünk vissza a pincéhez, ahol bőséges hidegtálak és a jól megérdemelt borkóstoló várja az elernyedt fertői hajósokat.

Időtartam: kb. 5 óra

Minimum létszám: 10 fő

Szakmai program

Jelenlegi, jövőbeli és látens borászok figyelmébe

Vendégeinket Fertő-parti pincénknél fogadjuk egy pohár bátorító pálinkával, szigorúan agyunk ismeretbefogadó-képességének növelése érdekében.

A pincészetet kívülről befelé haladva tesszük magunkévá. Megtekintjük a szomszédos fajtabemutató telepet, alanyültetvényt és oltványiskolát, a növényi betegség előrejelzési rendszert, a bevezetett környezetkímélő integrált technológiát. A pincébe leereszkedve a rozsdamentes acél berendezés és a tölgyfahordós érlelés kombinált alkalmazásának módját láthatjuk, megismerhetjük a HACCP rendszer működését. Ezek után végigkóstoljuk a hordók tartalmát, egy kötetlen beszélgetés és hidegtál fogyasztása mellett.

Időtartam: kb. 3 óra

Minimum létszám: 10 fő