A Fényes Pincészet programajánlata

Borkóstoló házunk boraiból

A Fényes Pince borkóstolója vidám, kötetlen program, melynek során a vendégek megismerkedhetnek a borvidékkel, a borkóstolás szabályaival és pincénk 6-féle borával. A különböző borok között borkorcsolyát kínálunk. A programot mind egyéni vendégeknek, mind csoportoknak ajánljuk akár önállóan, akár étkezés mellé.

Borkóstolás a pincében, hordóból

Borkóstoló sajtszeletekkel
Borkóstoló pogácsával
Borkóstoló zsíros kenyérrel
Borkóstoló “beszélgetős” tállal (alma, dió, sajt)
Borkóstolás hidegtállal
Borkóstolás bőségtállal

Dionüszosz dicsérete

Borkóstoló-program több felvonásban

Borkóstoló 6-féle borból, pincelátogatással, hidegtállal, borfelismerő-versennyel, bortábornok-avatással, hébérezéssel, egyéb embert próbáló feladatokkal

Elszánt és vakmerő vendégeink részére ajánljuk ezt az önmegvalósító kaland(bor)túrát. A vállalkozó szelleműek pincénk hat féle borának megismerése mellett kipróbálhatják magukat a hébérezés, borfelismerés, borpalackozás terén is. Kulturált étkezés és borfogyasztás után, kemény kiképzést követően felavatjuk a Bortábornokot.

Időtartam: kb. 3-4 óra

Minimum létszám: 10 fő

Silenus nyomában

Bortúra hajózással, kirándulással, borkóstolóval, hidegtállal.

A túra a Fényes Pincétől indul. A kellő lendület és a tartós egészség hosszú távú megőrzése érdekében elkortyolunk egy pohárka gyógybort. Ily módon felvértezve Fertőrákos felé vesszük az irányt. Célunk a kikötő, itt felszállunk a Burgenland-motoros fedélzetére. A hajón nemes bor és felejthetetlen tájkép bűvöl el bennünket. Kikötés után felfedezzük a kőfejtő rejtelmes zugait, megtekintjük a Kristálymúzeum látnivalóit, a vízimalmot és a védett pajtasort.

Hódolva a bor iránti leküzdhetetlen szeretetünknek, Dionüszosznak és Silenusnak, végül visszatérünk a Fényes Pincébe, asztalhoz ülünk és bőséges hidegtál mellett végigkóstoljuk a borászat remekeit.

Időtartam: kb. 6 óra

Buszbérlés megoldható

Fakultatív programok Fertőrákoson (kicsiknek-nagyoknak):

lovaskocsizás, kirándulás elektromos kisvasúttal

Mosolyszüret

Szüreti program üdvözlő itallal, a szőlőben borral és pogácsával, préseléssel, korlátlan szőlő- és mustfogyasztással, pincelátogatással, borkóstolóval, hidegtállal

A Fényes Pincénél egy kupica pálinka hozza meg a munkakedvet, melynek birtokában megrohamozzuk a szőlőskertet. Ott megkapjuk a szükséges eszközöket (kés, kosár, hűsítő fröccs, pogácsa, nótafa), és legjobb igyekezetünk szerint addig szüretelünk, míg kedvünk és erőnlétünk bírja. A betakarított szőlőt a pincénél kipréseljük, megízleljük a mustját. A becsületes munka jutalmaként elmúlt szüretek végeredményét is megkóstolhatjuk egy kiadós hidegtál mellett.

Időtartam: kb. 4-5 óra, munkakedvtől függően

Min. létszám: 15 fő

Kiegészítő programlehetőségek

Élőzene

Vetélkedők (pl.: borfelismerés, szüretelők közti versenyek)

Szalonnasütés, bográcsozás